A l'origine de l'idée et créateur de la marque Chef's Escapade, Thomas Ribes, un normand pur beurre passé du pays de la crème à celui de l'andouille, rapidement rejoint par sa normande de sœur, Delphine Bareyre, émigrée au pays des binious.
Thomas a eu la chance de rencontrer en février 2020 un ami d'enfance du Chef Philippe Hardy, Hervé Gateau, et de déjeuner au restaurant Le Mascaret pour lui présenter ce concept inédit. Hervé dirige l'agence réceptive de voyages Réceptif Ouest, à Agon-Coutainville. L'idée lui a plu, les prestations Chef's Escapade sont aujourd'hui commercialisées par son agence.
Les premières prestations sont construites par Mickaël Marion, établi à Saint-Lô, commune natale des trois associés. Ils ont également en commun avec le Chef, parrain de Chef's Escapade, d'avoir grandi dans les marais du Cotentin !
Delphine, Hervé, Thomas,
@réceptifouest, 08/2020
Delphine et Thomas,
03/1986
Delphine et Thomas,
03/2021
Thomas et Delphine
Hervé Gateau
Réceptif Ouest
Another new recruit is joining the Chef's Escapade team to start this brand new year 2022!
Meet Aline, 26 years old and a graduate of a master's degree in tourism planning and development.
Fascinated by tourism and Hispanic culture, she is on the move but Normandy, her native region always reminds her... Seduced by our concept, she decides to embark on the adventure and participate in the tourist development of Chef's Escapade!
Aline, in charge of tourism development
Our concept is so popular with tourism professionals that our network of partners continues to grow. That's why we needed a new recruit:
Manon Folliet.
A graduate in Digital Marketing, Manon finished her studies with a Master's in Communication, Influence and Reputation in Paris, on a work-study program with us.
Food influencer in her hometown: Rouen and passionate about the gastronomy and tourism sector, Manon will help us to promote the Chef's Escapade concept and to build stays with starred Chefs throughout France.
Manon, communication, project and press relations officer
In April 2021, our project takes on an unexpected and unexpected dimension! Fortunately, Adrian Gallier joins us to support us in the take-off of the Chef's Escapade project.
Our cousin Anne-Sophie Morand joined the adventure between Christmas and New Year's Eve 2020, in other words between two good meals.
Half-Norman, half-Breton (if that's possible), Swiss army knife and polygotte, she has worked for 10 years in aeronautics in the land of duck, cassoulet and violets. She has chosen to join us in this gourmet adventure to help you discover Occitan talents in an exceptional region, between sea, mountains and countryside.
Anne-Sophie, Chef's Escapade Sud-Ouest
Eh ben mes cadets, encore une cousine ! Bon, soyons précis, Céline Ribes n'est pas une cousine directe, mais une "pièce rapportée". Ou plutôt une valeur ajoutée, comme dit notre cousin Benoît !
Quand elle n'est pas en cuisine où elle tente d'initier, avec un succès parfois très relatif, sa famille nombreuse aux plaisirs de la bonne chère, Céline crapahute sur les chemins de sa Haute-Savoie natale. Après avoir été chef de projet dans la presse professionnelle, elle est aujourd'hui journaliste pigiste pour des émissions culturelles.
Céline, Chef's Escapade Alpes & grand Paname,
plume au service de Chef's Escapade
Our cousin Claire Morand follows us since the beginning of the adventure. Yes, she's Anne-Sophie's daughter, and no, we're not from the same generation, but she's our cousin all the same... that's enough now!
Graduated in communication and journalism, she works as a freelance journalist with a specialization in video. She took her first steps as a journalist and communicator in the pink city, before setting sail for Berlin in May 2021.
Claire, communication and press relations consultant
by Réceptif Ouest [Atout France IM050160001]
Escapades référencées par Galius
Chef’s Escapade soutient CSF