L'escapade du Chef Franck Quinton
The Andaine forest in the spotlight
2 days / 1 night | Saturday Sunday
Other days possible on request | All year
Getaway for 2 to 6 people
Reservation up to 15 days before the date
For 2 people: From €1,020
i.e. €445/person
For 4 people: From €1,640
i.e. €410/person
For 6 people: From €2,250
i.e. 375 €/person
In Chef Franck Quinton's getaway:
- Immerse yourself in the Andaine forest
- Dine in the kitchen of the starred Chef
- Meet a cider producer
The Chef plans for you a immersion in its forest, then one evening in his company in the kitchen with a dinner taken at the table d'hôtes.
The family business has long known how to delight its guests, diversify and renew its hospitality offers.
For Chef's Escapade, the Chef and his team offer you a welcome beyond the manor, and to discover places and producers that the Chef is happy to highlight.
The three highlights of Chef Franck Quinton's getaway
L'escapade du Chef Franck Quinton
On the menu for your getaway
(subject to availability of the various service providers)
Vous arrivez au Manoir du Lys, en pleine forêt d'Andaine et à deux pas de la cité thermale de Bagnoles-de-l'Orne.
Vous vous installez dans votre chambre "Elégante" avant de vous diriger vers le restaurant pour y recevoir votre panier pique-nique, préparé le matin par le Chef étoilé.
Pique-nique étoilé en forêt
Le carnet de voyage préparé avec le Chef vous indique l'itinéraire recommandé depuis le manoir, pour entrer dans la forêt et trouver le meilleur lieu où profiter de votre repas.
Installez-vous et profitez de votre pique-nique étoilé, dans ce magnifique décor "nature et naturel" !
Selon votre choix et selon la saison, vous pourrez également déjeuner au restaurant O Gayot, restaurant du Chef Franck Quinton situé dans Bagnoles-de-l'Orne.
Take advantage of the infrastructure
Après cette escapade forestière, vous retrouvez votre chambre et pouvez profiter des équipements proposés par cette hôtellerie 4 étoiles.
Piscine extérieure et intérieure chauffée, tennis en gazon synthétique, billard, salon avec piano pourront agrémenter votre fin d'après-midi. A moins que vous ne choisissiez de partir à la découverte de la station thermale de Bagnoles-de-l'Orne avant votre dîner. Le Chef vous suggère de visiter le jardin retiré, qui bénéficie du label "Jardin remarquable".
Dinner in the kitchen at the table d'hôtes
Immergez-vous dans la cuisine du restaurant étoilé, aux côtés du Chef et de sa brigade.
Pour votre repas, installés à la table d'hôtes, vous dégustez le meilleur des menus, retenu pour vous par le Chef : le menu en cinq plats avec accord mets et vins.
Au choix du Chef, vous pourriez trouver dans vos assiettes le saumon d'Isigny et son sorbet aux champignons de Paris, le pigeonneau aux girolles, abricots et romarin, ou le carré de veau fumé au foin vert de Champsecret...
Rencontre avec un producteur
meet Corinne and Alain Desfrièches, in their cider farm in the heart of the Normandy-Maine Regional Natural Park.
The producers chosen by the Chef are happy to introduce you to their organic farming operations, show you around their cellars and aging cellars. Apple juice, raw and semi-dry ciders, Pommeau de Normandie AOC, as well as pear juice, Poiré, eau-de-vie, cider and Calvados AOC, the products offered are varied.
Of course, a tasting is offered to you and the getaway includes a voucher. Have fun!
Vous êtes golfeur ? Le Chef également !
Vous pouvez arriver dès le vendredi après-midi, et profiter du golf 9 trous, à proximité immédiate du manoir et en pleine forêt d'Andaine.
Pour le dîner, un repas entrée et dessert vous sera servi au manoir.
Tarif pour cette option incluant un green fee, le dîner et la nuitée avec petit déjeuner : 210 € par personne.
Reservation of the getaway!
Chef Franck Quinton's getaway is available all year of Saturday to Sunday .
Chef's Getaway wants maintain a direct link with its customers, call us directly or complete the Contact form and we will call you .
Our team bends over backwards to make your stay a breeze, do not hesitate to contact us for any request for
custom made
!
Vous souhaitez offrir une escapade dans l'univers d'un Chef étoilé à vos proches ?
La personne à qui vous l'offrirez pourra choisir son escapade et nous appeler pour la réserver.
The stay includes for two people:
- One night at the hotel in a double room with breakfast (tourist tax included)
- A visit to the Andaine forest with commentary by a naturalist-guide
- A five-course dinner at the Manoir du Lys* guest table with food and wine pairings
- A picnic prepared by the Michelin-starred Chef
- A guided visit to a cider producer, and an assortment of its products
- A road book detailing the itinerary and the program of your getaway
The stay does not include:
- The option "Golf for one more day"
- Supplement of 210€/person
- Accompaniment (autonomous self-tour, unaccompanied getaway)
- Travel (personal vehicle essential)
- Sunday lunch
- Cancellation insurance (to be contracted by yourselves with your insurer or your bank, if you wish)
Chef Franck Quinton's getaway: choose a date to book
- Stay proposed from two to six people.
- In case of reservation by other people on the same date, you will share the moments described in the getaway: commented visit of the forest, table d'hôtes, visit of the cider farm.
- In case of cancellation:
- 100% of the getaway amount will be refunded up to 30 days before the stay
- 70% up to 15 days before the stay
- 0% refunded beyond.
- Any cancellation of stay entails the payment of 100 € non-refundable per file.
- See the general conditions of sale